Zuiver bij mezelf blijven
augustus 23, 2015

Zelf aan het bloggen

Vorige week een boek gelezen, iedere dag een stukje ervaring, en was een boeiend geheel. Gisteren een kennis die deelde een blogadres. Hij was aan het schrijven over het verloop van een persoonlijk project. Leuk eigenlijk, zou ik dat ook kunnen? Maar eens een blogsite aangemaakt. Nu is schrijven misschien wel helemaal niets voor mij. Mijn schrijfsels nodigen uit tot ongevraagd commentaar. Aanbiedingen om wat aanpassingen door te voeren. Of voorzichtige vragen naar wat ik eigenlijk bedoel. Ik zou me er door kunnen laten ontmoedigen of me er juist door laten uitdagen. Het laatste is het geval, waarom niet eens iets proberen wat mogelijk minder bij mij past. Droogzwemmen op mijn eigen laptop is dan te vrijblijvend, direct maar in het diepe via een heuse blogsite. En als troost, nog niet gecontroleerd, er zal wel ergens een knop zitten met ‘cancel’ of ‘delete’? Zijn de reactie’s mij al te negatief dan zijn er vast wel opties om de stekker eruit te trekken. Gewoon beginnen maar.

Jan P Klapwijk
Jan P Klapwijk
Ik ben een betrokken coach die goed kan luisteren, kritisch vraagt – en soms confronterend prikkelend – je steunt en begeleidt.