Enthousiasme en ambitie vraagt om planning
augustus 24, 2015
Werkplezier helpt
augustus 26, 2015

Geen leven zonder risico

Leuk om feedback te krijgen. Zo is te merken dat de teksten worden gelezen.
Welk risico neem je? En sowieso de vraag of publiceren op internet wel zo slim is. Personal Branding, de beeldvorming over mij, levert dat geen blijvende brandschade op?
De vele waarschuwingen in de media, en ook echt gebeurde problemen, hebben duidelijk sporen nagelaten. Ik ontmoet mensen die echt, maar dan ook echt, helemaal niets via internet willen. Of anderen die ermee spelen en alleen maar via afwijkende e-mailadressen van alles uitproberen en illegale downloads doen. Weer anderen hebben iets met foto’s, en willen niet herkenbaar op internet. De schrik zit er soms echt diep in en, ja,  als je ongebruikelijke dingen wilt doen, die beter geheim kunnen blijven, dan is via internet niet de meest handige keus.
En toch is ook een andere kant, in ons landje, waarin iedereen op een eigen eilandje leeft, is een beetje je leven delen helemaal niet zo ongezond. Het klopt, in een klein wereldje, net als in een dorp, heb je zo maar roddel en achterklap. Doe daar zeker niet publiek aan mee. Naïef alles op internet klappen, het blijft jarenlang terug te vinden, het is als de vuile was langdurig buiten hangen.
Het internet is een prachtig middel om te delen, maar kan beschadigen, jezelf en ook anderen. Een bewust gebruik, en accepteren dat er toch een trucje is waar ik kan intuinen, dat is leven. Geen leven zonder risico.

Jan P Klapwijk
Jan P Klapwijk
Ik ben een betrokken coach die goed kan luisteren, kritisch vraagt – en soms confronterend prikkelend – je steunt en begeleidt.