‘Doe eens gek’ met een doel
augustus 23, 2015
Geen leven zonder risico
augustus 25, 2015

Enthousiasme en ambitie vraagt om planning

In een enthousiaste bui besluiten om dagelijks een blog te produceren is geen moeite. Start daarna een werkweek met een rommelige dag dan is het uitvoeren een nieuwe uitdaging. Wanneer, en hoe, maar binnen niet al te veel tijd, schrijf je dan die blog.

Vanmorgen heb ik wel even gekeken wat een geschikt moment zou zijn, einde van de dag. Ik heb ook de hele dag lopen te peinzen over de inhoud, ook wellicht niet handig. Aan de voorbereiding ligt het dus niet als de werkdag om is en het schrijven nog moet beginnen. Mijn voornemen was vlak voor het eten, de afronding van de dag nuttig te gebruiken. Tja, ik had net een leuk artikel geprint en wilde dat even snel lezen. Ach, na de maaltijd, tijdens een koffiemomentje, dan zal het ook wel passen. Ook dat werd een fiasco, buiten viel het water met bakken uit de hemel en vroeg om aandacht. Verder was er iemand in huis met een nieuwe laptop en een verse Windows 10 geïnstalleerd. Enige ondersteuning werd op prijs gesteld. Het is dan weer snel later dan gewild en zie ik op het computerklokje dat de telefonische afspraak snel zal beginnen.

Wat leer ik van dit verhaal, enthousiasme is goed en een flinke ambitie prima, maar daarbij is een heldere planning en inbouwen in een ritme gewoon nodig.

Jan P Klapwijk
Jan P Klapwijk
Ik ben een betrokken coach die goed kan luisteren, kritisch vraagt – en soms confronterend prikkelend – je steunt en begeleidt.