Zuiver bij mezelf blijven
augustus 23, 2015
Enthousiasme en ambitie vraagt om planning
augustus 24, 2015

‘Doe eens gek’ met een doel

Het publiek, voor wie schrijf je dit, heeft toch wel met mijn werk te maken. Al jaren geleden is mij, uit overwegingen rond marketing, geadviseerd om regelmatig te gaan bloggen. Maar ik vind het zeldzaam eigenwijs om vanuit een vermeende professionele meerwaarde wat te gaan roepen en me als een soort expert te gaan profileren. Steeds heb ik gezegd het belang te snappen en het mezelf niet zie doen.
En toch zit ik nu te typen en dat heeft alles te maken met het kiezen van een andere insteek. Natuurlijk heb ik ervaringen en gedachten waarbij dagelijks wel sprake is van reflectie. Mezelf leren kennen en een inkijkje geven daarin, dat is heel andere koek. Vanuit het naar mij roepen ‘doe eens gek’ is het een kleine stap naar waarom ook niet.
Een coach is lui en dom, zo oogt het, maar misschien is het de ervaring en zijn het de waarnemingen waardoor bepaalde vragen niet, en andere juist wel, worden gesteld. Het is denk ik wel aardig om eventuele klanten de kans te geven iets te weten over de vragensteller.

Jan P Klapwijk
Jan P Klapwijk
Ik ben een betrokken coach die goed kan luisteren, kritisch vraagt – en soms confronterend prikkelend – je steunt en begeleidt.