Zelf aan het bloggen
augustus 23, 2015
‘Doe eens gek’ met een doel
augustus 23, 2015

Zuiver bij mezelf blijven

Vandaag direct een bemoedigende reactie gekregen, de tekst bleek voor de lezer niet onbegrijpelijk, kijk, dat is dan wel een begin. Een andere reactie was tweeledig. Waar wil je over schrijven, maar ook, over wie ga je schrijven? Dat laatste is natuurlijk helder, zelf mijn digitale nek uitsteken kan niet betekenen dat anderen ineens iets over zichzelf lezen, en mijn persoonlijke evaluaties daarover, via een publieke route. Voor mij dus een oefening om zuiver bij mezelf te blijven en mijn voorbeelden of inhoud niet herkenbaar te plukken uit mijn dagelijkse leven.

Waarom ga ik dan schrijven en voor wie? Allereerst voor mezelf en als uitdaging iets te doen wat voor mij niet echt voor de hand ligt. Tegelijk uit nieuwsgierigheid of ik mijn eigen gedachten om kan zetten in iets wat voor mensen bruikbaar is. Bruikbaar klinkt dan alweer zwaar, zeg maar, voor anderen de moeite waard is om het op te zoeken en er kennis van te nemen.

Jan P Klapwijk
Jan P Klapwijk
Ik ben een betrokken coach die goed kan luisteren, kritisch vraagt – en soms confronterend prikkelend – je steunt en begeleidt.